lauantai 20. elokuuta 2016

Rallyuran avaus Varkaudessa

"Syteen tai saveen" ajattelin, kun viimeisenä ilmopäivänä kysyin meille paikkaa Varkauden rallykisoihin. Mahduttiin mukaan, joten se oli menoa sitten.

Kisapäivä koitti sateisissa merkeissä. Oltiin kerrankin ajoissa paikalla ja pääsin ihan ensimmäisenä ilmoittautumaan. Lenkitin Frodon ja siinä sivussa alkoi muitakin osaanottajia ilmestyä paikalle. Tuomari mittasi kaikki ensimmäistä kertaa kisaavat ja varmensi kilpailukirjat.

Ehdin jo kotona hieman tuunata meidän kisakirjaa. Nyt pitää vain toivoa, että se on edelleen sallittua...

Sitten päästiinkin tuomarin puhuttelun jälkeen tutustumaan rataan. Radalla ei ollut meille mitään erityisen vaikeaa tehtävää eikä onneksi vauhdinmuutoksia.

Frodo tuntui olevan tosi hyvässä vireessä, kun harjoittelin muutamia tehtäviä ennen meidän vuoroa. Lähtövuoromme oli vasta 14., joten hyvin oli aikaa katsella muiden suorituksia. Sade loppui jonkin aikaa ennen meidän vuoroa ja tässä vaiheessa Frodoa alkoi kiinnostaa maan haistelu enemmän kuin mikään muu. Onneksi sain tsempattua sen sopivaan tekemisen meininkiin juuri kun meidän oli määrä astella radalle.

Oman vuoron odottelua autossa
Rata tuntui menevän loistavasti. Frodo piti hyvin kontaktia, eikä maahanmenotehtävissä hötkyillyt istumaan, minkä epäilin olevan meidän todennäköisin kompastuskivemme. Maaliin tullessa oli ihan superfiilis. Frodo teki huipusti ja mielestäni en itsekään tehnyt mitään pahempia virheitä (yleensä harrastan sellaista typerää paikallaan askellusta, josta ropisee kivasti miinuksia askletehtävissä, plus hihna pääsee aina huomaamatta kiristymään). Sitten vain odotelemaan tulosten ilmestymistä taululle.

Ja täydet 100 pistettä ansaittiin tuolla suorituksella. En siis ihme kyllä ollut mokannut omalla toiminnallani mitään tehtävää! On kyllä melko epätodellinen olo, kun pelkkää kokemusta lähdettiin ekoista kisoista hakemaan. Neljä koirakkoa teki 100 pisteen suorituksen, joista meillä oli toiseksi nopein aika. Eli sijoitus 2. Hyvä Frodo!Frodo voitti tuollaisen ihan itsensä näköisen lelun. Nyt se tyytyväisenä ja hyvin laiskana leikkii sillä rankan päivän päätteeksi.

Kahden viikon päästä rallitetaan Joensuussa. Tästä suorituksesta on todellakin suunta vain alaspäin, mutta tehdään silloinkin parhaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti