Esittely

Kössi, minä ja Lilli

Nimeni on Sanni Juvonen ja olen koiraharrastaja Kuopiosta. Farmaseutiksi valmistuin keväällä 2017 ja tällä hetkellä työskentelen QA koordinaatorina Medfilesilla. Taustalta löytyy lisäksi media-assistentin koulutus sekä vuosi kuva-artesaanin opintoja.

Koiraharrastukseni alkoi vuonna 2002, jolloin sain ensimmäisen oman koirani, beagleuros Kaivajan Kössin. Rotuna päädyimme beagleen, sillä isäni halusi itselleen metsätyskaverin, mutta kuitenkin perhekoiraksi sopivan rodun. Beagle oli tähän tarkoitukseen aivan loistava valinta. Minun onnekseni ja isäni harmiksi Kössi sattui olemaan käytännössä riistavietitön yksilö (vaikka käyttölinjainen olikin) ja ahkerasta metsällä käytöstä huolimatta ei siitä jäniskoiraa tullut. Näin sain kosketuksen koirharrastusmaailmaan laajemmin ja lopullisesti Kössin omiin harrastuksiini Muusan (Helmihaukun Wilma) tullessa taloon keväällä 2005. 

Kössin kanssa aloitin toko- ja agilityharrastuksen Liperin kennelkerhossa keväällä 2003. Toko jäi meiltä perusteiden jälkeen, mutta agilitya harrastimme aktiivisesti kahdeksan vuotta, nousten kisoissa kolmanteen luokkaan. Beaglen kanssa harrastaminen oli välillä kuin pään hakkaamista seinään ja ehdin jo vannoa, ettei enää koskaan beaglea. 2014 taloon tuli welsh corgi pembroke Frodo (Sacaron Valley Whisper), joka lunasti "fiksuna paimenena" kaikki odotukseni harrastuskoiralta. Frodon kanssa kilpailin agilityssä, tokossa ja rally-tokossa, kunnes valitettavasti etupään nivelrikko vei Frodon varhaiseläkkeelle. Kössin poismenon jälkeen beaglen mentävää aukkoa sydämessä saapui paikkaamaan Rango (Kertalaakin Lizard For Lunch) kesällä 2017. 

Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2007, mutta ikäni ei vielä tuolloin riittänyt omaan kennelnimeen. Isäni kävi kurssin samaan aikaan ja kennelnimi Hukkapätkän hänelle myönnettiin 2008. Kennelnimi siirtyi yhteisomistukseen 2019 ja tarkoitus on jatkaa kasvatustyötä isäni jalanjäljissä.

Hippu

Kasvatus


Hukkapätkän kasvatustoiminta on erittäin pienimuotoista. Tällä hetkellä minulla ei ole mahdollisuutta kasvattaa kotonani, vaan pentueet tulevat syntymään narttujen sijoituskodeissa. Kasvattajana tarkoituksenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia koiria monenlaiseen harrastamiseen. Rotuna beagle ei ole sopiva sohvankoriste, mutta mielestäni metsästys ei ole harrastuksena ehdoton, kunhan sopivaa aktiviteettia on tarjolla. Huomioitava kuitenkin on rodun riistaviettisyys, joka ei välttämättä ole koulutuksella hallittavissa. Omien beaglejeni kanssa olen metsästyksen sijaan harrastanut mm. agilitya, tokoa, rally-tokoa, noseworkia ja mejää. Beaglesta saa reippaan ja haastetta tarjoavan harrastuskaverin moneen menoon. Lisäksi se on mitä parhain seura- ja perhekoira. Ensisijaisesti toivon pennuille löytyvän rakastavat ja liikunnalliset kodit, joilla on kiinnostusta teettää viralliset terveystutkimukset koiran täytettyä 2-vuotta. 

Pätevyydet

Kasvattajan peruskurssi (2007 ja 2017)
Kehätoimitsija
Agilityn koetoimitsija
Rally-tokon koetoimitsija
Noseworkin koetoimitsija


1 kommentti: