tiistai 12. kesäkuuta 2012

Näyttelyhihnan näpertelyä


Olen jo jonkin aikaa ihastellut bling näyttelyhihnoja ja halusin sitten kokeilla tehdä sellaisen itse. Juuri sopivasti tänään saapuikin helmi- ja satiininauhatilaukseni briteistä, joten sadepäivä tuli vietettyä neljän seinän sisällä näperrellen.

Näyttelyhihnan teko-ohjeita ei netistä pahemmin löytynyt, joten piti hieman improvisoida ja toivoa, että omat laskelmat hihnan pituudesta ja paksuudesta pitävät paikkaansa.

Käytin hihnan tekoon 2mm paksua satiininauhaa punoen neljällä.

Ensimmäinen helmirykelmä. Pienimpien helmien reiän halkaisija oli vain 3mm ja voin sanoa, että niiden pujottelu oli yhtä tuskaa.

Toinen helmisarja näytti tältä.

...ja tässä keskeneräinen lopetus. Tuohon nauhan päähän tein vaan solmun ja poltin nauhojen päät kevyesti, jotta eivät purkaannu.

Valmista tuli :)

Kössi sai toimia koe-eläimenä. (Huomatkaa uljas kiviäkin kiinnostaa- ilme.)
Kunhan tulee aurinkoisempi sää, otetaan hihnan oikeasta omistajasta eli Hipusta muutama poseerauskuva. Ja pakko muuten vielä tähän lisätä, että mehän ei pahemmin näyttelyissä käydä. Eli laitetaan tämä villitys ihan omistajan "tuollainen on pakko saada"-fiiliksen piikkiin :D

Lissu on meillä hoidossa sunnuntaihin asti ja tähän mennessä neljän koiran talous on pyörinyt ihan hyvin. Yksinhän noita ei saa melkeinpä mitenkään lenkitettyä, sillä Lissulla on juoksut lopuillaan ja Kössi olisi neidistä vielä erittäin kiinnostunut. Lisätään tuohon laumaan vielä Lilli, joka rakastaa toisten härnäämistä isolla ärrällä. Milloin roikkuu kaulanahassa, milloin puree tassuja ja milloin juoksee päättömänä ympyrää... Mammakin innostuu usein leikkimään, joten voitte varmasti kuvitella, että hihnat on aika solmussa.

Kuhan säät paranee, niin yritän napsia muutamia kuvia koko poppoosta.

7 kommenttia:

 1. Hieno hihna, Kössi näyttää kyllä vähemmän kiinnostuneelta koko hihnasta...Terveisiä mereltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kuvasta kyllä näkee, miksi Kössistä EI tullut näyttelykoiraa. Sitä ei kiinnosta juuri mikään syömisen ja nukkumisen lisäksi :D

   Poista
 2. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä

  VastaaPoista
 3. Mistä tilasit nauhoja ja helmiä? :)

  VastaaPoista
 4. Upea hihna! Olisko mahdollista saada kuvia/ohjetta tuosta punomisesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuo käyttämäni tekniikka on nimeltään neljän nauhan pyöreä punos. Googlettamalla löytää kyllä kuvallisen ohjeen :) Itse en ehkä osaa sitä tarpeeksi selkeästi selittää :D

   Poista