tiistai 12. kesäkuuta 2012

DIY näyttelyhihna

HUOM! Päivitetty versio hihnan teko-ohjeesta löytyy täältä. Ohjeessa paremmat kuvat ja käytännössä hyviksi havaittuja vinkkejä tekovaiheeseen, joten suosittelen tekemään ennemmin sen pohjalta.


Olen jo jonkin aikaa ihastellut helminäyttelyhihnoja ja halusin sitten kokeilla tehdä sellaisen itse. Juuri sopivasti tänään saapuikin helmi- ja satiininauhatilaus briteistä, joten sadepäivä tuli vietettyä neljän seinän sisällä näperrellen.

Näyttelyhihnan teko-ohjeita ei netistä pahemmin löytynyt, joten piti hieman improvisoida ja toivoa, että omat laskelmat hihnan pituudesta ja paksuudesta pitävät paikkaansa.

Käytin hihnan tekoon 2mm paksua satiininauhaa punoen neljällä.

Ensimmäinen helmirykelmä. Pienimpien helmien reiän halkaisija oli vain 3mm, joten niiden pujottelu oli aika haastavaa. En tehnyt solmuja stoppariksi, kun nuo 

Toinen helmisarja näytti tältä.

...ja tässä keskeneräinen lopetus. Tuohon nauhan päähän tein vaan solmun ja poltin nauhojen päät kevyesti, jotta eivät purkaannu.

Valmista tuli :)

Kössi sai toimia koe-eläimenä. (Huomatkaa uljas kiviäkin kiinnostaa- ilme.)

Kunhan tulee aurinkoisempi sää, otetaan hihnan oikeasta omistajasta eli Hipusta muutama poseerauskuva. Mehän ei pahemmin näyttelyissä käydä, eli laitetaan tämä villitys ihan omistajan "tuollainen on pakko saada"-fiiliksen piikkiin :)

Lissu on meillä hoidossa sunnuntaihin asti ja tähän mennessä neljän koiran talous on pyörinyt ihan hyvin. Yksin noita ei saa melkeinpä mitenkään lenkitettyä, sillä Lissulla on juoksut lopuillaan ja Kössi olisi neidistä vielä erittäin kiinnostunut. Lisätään tuohon laumaan vielä Lilli, joka jatkuvasti roikkuu muiden kaulanahassa tai puree tassuja... Hippukin innostuu vielä usein leikkimään, joten hihnat on aika solmussa tuon köörin kanssa.

Kuhan säät paranee, niin yritän napsia muutamia kuvia koko poppoosta.

6 kommenttia:

 1. Hieno hihna, Kössi näyttää kyllä vähemmän kiinnostuneelta koko hihnasta...Terveisiä mereltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kuvasta kyllä näkee, miksi Kössistä EI tullut näyttelykoiraa. Sitä ei kiinnosta juuri mikään syömisen ja nukkumisen lisäksi :D

   Poista
 2. Mistä tilasit nauhoja ja helmiä? :)

  VastaaPoista
 3. Upea hihna! Olisko mahdollista saada kuvia/ohjetta tuosta punomisesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuo käyttämäni tekniikka on nimeltään neljän nauhan pyöreä punos. Googlettamalla löytää kyllä kuvallisen ohjeen :) Itse en ehkä osaa sitä tarpeeksi selkeästi selittää :D

   Poista