maanantai 20. heinäkuuta 2015

Talviturkki heitetty

Frodo nimittäin mulahti lenkillä puroon... Raukka yritti hypätä sillan viereen kertyneen roskalautan päälle, joka näytti erehdyttävän kiinteältä maalta. Alla olikin yllättäen vettä. Osasi se kuitenkin hienosti uida rantaan ja traumojakaan ei tainnut jäädä. (Ja Frodolle lohdutukseksi, myös Kössi sukelsi kaksitoista vuotta sitten ensimmäistä kertaa tuolla samalla sillalla - on ne pintaroskat vaan hämääviä.)



Koska tuo on aika mutainen rapakko, Frodo joutui kotona pesulle. Samalla pääsi ihan ensimmäistä kertaa kylpyyn asti. Pakko sanoa, että on muuten paljon kätevämpi kuin suihkuttelu ja vettäkin kuluu vähemmän. Ainakin Frodolla on sellaiset mahakarvat, että kura suorastaan imeytyy niihin ja suihkuttelemalla puhdistamiseen menee ikuisuus, veden kulutuksesta nyt puhumattakaan. Kylvyssä taas mahan saa hierottua kunnolla ja kura vajoaa pohjalle.



Frodo oli niin hämmentynyt koko kylpykokemuksesta, että se ei älynnyt edes pyristellä vastaan. Ei se loppujen lopuksi vaikuttanut edes kovin kärsivältä - paitsi vähän.


Toivottavasti turkki pysyisi nyt puhtaana Iisalmen näyttelyyn asti. Elokuussa onkin tiedossa ihan kunnon näyttelyrupeama, sillä ilmoitin Frodon hetken mielijohteesta vielä Kajaaniin. Vastapainoksi syyskuussa käydään vain Muuramessa ja lokakuussa ei missään (tai sitten lähdetään vähän kauemmaksi, mutta niistä suunnitelmista mahdollisesti myöhemmin lisää). Porvoo tosin kyllä vähän houkuttelisi, mutta on niin kaukana ja vielä samana viikonloppuna kuin tuo Muurame. Katsellaan, katsellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti