sunnuntai 9. elokuuta 2015

Elokuun ERI-putki

Viime viikonloppuna oltiin Iisalmessa. Sää oli todella vaihteleva, sillä välillä paistoi aurinko ja välillä satoi kaatamalla. Junnu-uroksia oli kaksi, joista Frodolle erinomainen luokkavoitolla. SA:ta ei saatu alaleuan takia, jota tuomari Anca Giura kovasti pahoitteli.

9 months old. Correct proportions between muzzle/skull. Correct teeth. Could need stronger underjaw. Correct ears. Strong and correct body. Right angulations and tail.

Olin ihan tyytyväinen, että oltaisiin päästy ajoissa lähtemään kurjan sään tieltä, mutta eipäs päästykään. Näyttelyssä oli nimittäin ROP-juniori kisa ja meidänkin luokkavoittajina piti jäädä odottelemaan kehät loppuun. Ainoa junnunarttu sai SA:n, joten se oli siinä meidän osalta. Kastuttiin odotellessa, pyörähdettiin lopuksi pikaisesti kehässä hakemassa lämmintä kättä ja arvostelu kourassa kipitettiin kotiin.

Velipojat Joensuussa: Frodo, Miska ja Retu

Eilen Joensuun näyttelyssä olikin paljon junioriluokan osaanottajia, peräti kuusi kappaletta. Sää ei tälläkään kertaa suosinut, joskaan vielä pemujen alettua ei satanut. Ukkonen jyrähteli uhkaavasti juuri ennen junioriluokkaa ja olin ihan varma, että Frodo menee kehässä vähintään korva luimussa. Onneksi tuomari ei arvostellut koiria pöydällä, niin vältettiin mahdolliset ukkosesta johtuvat pöytätraumat. Frodo sai erinomaisen ja sijoittui luokassaan neljänneksi. Tuomarina Gian Battista-Guffanti.

Correct bite. Correct head. I would prefer longer neck. Correct topline. Excellent front and rear angulations. Excellent coat. Correct brisket. Correct toes. Excellent temperament. Excellent movement.

Kaatosade alkoi juuri sopivasti junnukehän jälkeen, joten napattiin arvostelu äkkiä teltalta ja luikittiin karkuun.
Tänään taas aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Junnu-uroksia oli ilmoitettuna samat kuusi kuin eilen, mutta Frodon Retu-veli oli tänään poissa. Tuomarina oli Rita McCarry-Beattie ja tulokset olivat aika lailla samat kuin eilenkin eli Frodo sai erinomaisen ja oli luokkansa neljäs.

Pleasing head and expression. Correct earset and carriage. Well placed shoulder. Correct topline. Tail carried high on the move. Moving soundly, little close behind. Still in puppy coat.

Sään kerrankin suosiessa jäätiin vielä katselemaan corgikehät loppuun ja nautittiin hyvästä seurasta. Tottakai nää helteet alkaa just nyt kun huomenna pitäis palata kouluun ;)


Elokuun näyttelytour onkin näin ollen melkein lopuillaan ja tuloksiin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen! Erinomainen pikkumies <3 Vielä ensi viikolla pyörähdetään Kajaanissa ja sitten huilataan kuukausi ennen Muuramen ryhmistä. Frodo tässä tiputtaakin karvaa juuri sopivasti, että saa nähdä joko meillä olisi Muuramessa ihan "aikuisten turkki" vai kaljunako mennään.

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Olitte Iisalmessa enkä tajunnut käydä katsomassa corgien kehää. Olisi ollut niin ihanaa nähdä Frodo ja sinut! Olen ollut tämmöinen hiljainen lukija joka haaveilee myös omasta corgista. ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, harmi. Ehkä törmätään jossain muussa näyttelyssä. Corgikuume on kyllä vaarallista ;)

      Poista