sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Jyväskylän pentunäyttely 21.3.

Niin se päivä sitten koitti. Jännitin etukäteen ihan mielettömästi kehään menoa ja yöunet meni moneksi päiväksi. Siis ihan käsittämätöntä, miten yksi NÄYTTELY, jossa tarvitsee vaan laittaa koira seisomaan ja juosta pari kertaa kehän ympäri voikaan jännittää. Jopa agilitykisoihin voi mennä ihan tyynenä.


Ennen kehää olin todellakin ihan hermoraunio, mutta onneksi oltiin jo toisina vuorossa, niin jännitys loppui lyhyeen. Frodo käyttäytyi rauhallisesti ja esiintyi hienosti etukäteispanikoinnistani huolimatta.Hyvät mittasuhteet ja luusto. Oikeapiirteinen pää. Korvat vielä leveäasentoiset. Tummat hyvänmuotoiset silmät. Kevyt kuono. Hyvä kaula ja selkä. Ylöskiinnittynyt häntä. Kovin lyhyt rintakehä. Hyvät suorat eturaajat. Riittävästi kulmautunut. Tasapainoiset liikeet. Hyvä karvanlaatu.

Sijoitus loppujen lopuksi toinen ilman kunniapalkintoa. Veikkaan, että se KP jäi kiinni tuosta rintakehän pituudesta, kun arvostelu oli muuten ihan hyvä. Tosin meillä ei ollut mainintaa myöskään sukupuolileimasta, joten kenties siitäkin sitten rokotettiin? Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Frodon veli Retu sen sijaan sai myös KP:n ja oli rotunsa paras pentu.


Olen ihan tyytyväinen Frodon saamaan arvosteluun. Tosin en tiedä, onko korvien asento todellisuudessa liian leveä, vai vaikuttiko se, että Frodo jostain syystä pistää korvat pöydällä melkein vaakatasoon (ks. pari kuvaa ylempänä). Pöydällä olo on Frodolle nyt vähän "mitä ihmettä tapahtuu", joten pitäisi keksiä, miten sen saa vähän skarppaamaan. Kehut ja namin heiluttelu nenän edessä eivät toimineet ainakaan tällä kertaa. Ehkä kokeillaan jotain pientä ja hiljaista vinkulelua?


Hovikuvaajani Piia otti Frodosta vielä kehän jälkeen muutamia seisotuskuvia, kun odottelimme Retun ryhmäkehien alkua (jossa Retu olikin lopulta upeasti RYP2!!!). Harmiksi Frodo ehti käydä ulkona hieromassa turkkinsa viimekesäiseen nurmikkoon, joten karvat eivät olleet enää tässä vaiheessa ihan ojennuksessa. Mutta on se silti komea poika! ;)


Hammasasiaa loppuun vielä sen verran, että Frodon maitokulmurit aiheuttavat kohta harmaita hiuksia. Kaikki neljä ovat vielä tallella ja toistaiseksi näyttävät siinä myös pysyvän. Nyt ollaan leikitty päivittäin vetoleikkejä ja olen myös yrittänyt nytkytellä noita hieman, mutta vielä ei mitään havaittavaa vaikutusta. Pysyvät hampaat ovat kylläkin vasta puhkeamassa ylös ja alhaalla ei tunnu vielä mitään, eli mikään kiire tässä ei vielä pitäisi olla. Toivottavasti nuo nyt kuitenkin tippuisivat omia aikojaan, niin ei tulisi elläreissua.

1 kommentti: