torstai 2. kesäkuuta 2011

Kylläpä on taas pitkä aika viime kerrasta

Pitäis ihan hävetä, mutta selittelen tätä ihan sillä että olen koulussa Outokummussa ja tulee nykyään harvemmin touhuttua koirien kanssa. Nyt olen lomalla ja voin taas keskittyä (lähes) täysin koirailuun.

Kertoillanpa nyt vähän kuulumisia näin alkukesän kunniaksi:

Elikkäs Hippu astutettiin huhtikuun alkupuoliskolla Wingerligårdens Willyllä ja ultrattiin tiineeksi. Tänään mammalla menossa 59 tiineysvuorokausi, joten näiltä näkymin pentuja pitäisi putkahtaa maailmaan maanantain 6.6. tienoilla. Tosin koko perhe on ollut hieman skeptinen kun neitokaisen maha ei näytä läsheskään yhtä isolta kuin viime kerralla :D Pentuja ei tällä kertaa ole (onneksi) tulossa seitsemää, niin kuin kävi viime kerralla.


Vertailun vuoksi: yllä kuva Hipusta nyt (59vrk) ja alla vuonna 2008 lähes samoilla vuorokausilla.


Pennuista raportointi tulee kyllä jatkumaan läpi kesän, jos tuolta mahasta ylipäätään mitään tulee.

Sitten on vähän ikävämpiäkin uutisia. Nimittäin Kössi ontuu vasenta takajalkaansa. Aluksi oli epäilys että iän myötä tullutta nivelrikkoahan se on, mutta kuvissa ei näkynyt mitään luustoon liittyvää vaivaa. Eläinlääkäri epäili, että kyseessä olisikin tapaturmainen nivelsidevaurio joka pitäisi leikkauttaa mikäli haluaisi jalan taas kuntoon. Noh, itse olin tässä vaiheessa jo itku silmässä että näinköhän Kössi lähtee piakkoin viimeiselle matkalleen. Vaikka Köpö onkin minulle yksi tärkeimmistä asioista tässä maailmassa, mielestäni näinkin vanhaa koiraa on turha rasittaa leikkauksella, jonka lopputuloksesta ei ole kovinkaan varmaa taetta.

Jalka ei kuitenkaan vaikuta kovin kivuliaalta ja eläinlääkärikin totesi että koira pärjää hyvin kolmella jalalla ja naurahti että saattaa vielä ajaa jänistäkin vanhoilla päivillään. (Se olisikin ihme sillä Kössi ei sitä ole juurikaan koskaan kovin kummoisesti tehnyt :D) Kunhan niitä kipuja ei ilmaannu, lönkätköön Kössi komella jalalla niin pitkään kun jaksaa. Tämähän nyt luonnollisesti päättää meidän agilityuramme, mutta en valita pätkääkään. Kunhan Kössi nyt pystyy elämään mahdollisimman mukavasti tuon jalkansa kanssa pienin etuoikeuksin. Herra on ottanutkin aika mallikkaasti paikkansa yhtenä perheen ihmisjäsenenä ja nauttii päivistään pihalla irti lönköttäen.


"Lönkkä" nauttii kesästä täysin siemauksin jalastaan huolimatta.

Nettisivutkin olisi tarkoitus päivittää uuteen uskoon. Jos rehellisiä ollaan, olen melko kyllästynyt ainaiseen koodaukseen. Nimittäin värkkäsin tässä koulun radio Kuparille uudet nettisivut ja voin sanoa että siinä kuoli viimeinenkin into tehdä yhtään mitään koodaukseen liittyvää. Tänä kesänä taidan rustata ihan yksinkertaiset perussivut ja panostaa enemmän blogin päivitykseen...

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Suosittelen Kössille lisäravinnetta, joka sisältää glukosamiiniä! Meillä Mariko on nyt saanut sitä marraskuusta lähtien, kun sillä on kinnernivelessä nivelrikko(tapaturman seurauksena). Pharma Joint Balance on tarkoitettu ravihevosille ja sitä saa esim.Tokmannilta ja siellä se maksaa n. 40euroo kilon purkki. Olen antanut Marikolle teelusikan puolikkaan ruuan seassa joka päivä ja jalka on parempi kuin talvella oli! En sitten tiedä onko vaikutus vain emännän korvien välissä, mutta mitäpä sitä ei kokeilisi parhaan ystävänsä avuksi!
  Glukosamiiniä on apteekissa myös koirille, mutta se on huitsin kallista siellä!
  Terveisin Anneli

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Pitääpä ottaa asiakseen tutustua tuohon glukosamiiniin. Aiemmin olekaan kuullut moisesta...

  VastaaPoista