perjantai 8. heinäkuuta 2016

Vauvauutisia!

Vasta yöllä alkoi tapahtua, vaikka koko eilisilta seurattiin ja jännitettiin milloin eka pentu syntyisi. Tangofinaalikin tuli siinä odotellessa katsottua!  Yhden jälkeen yöllä näytti lopulta siltä että nyt alkaa ponnistusvaihe. Ensimmäinen uros syntyi  kello kahden maissa. Siitä tunnin kuluttua toinen uros ja  tunnin päästä narttu. Puolen tunnin kuluttua tuli toinen narttu.

Sitten olikin pitempi väli, huolestuttiin jo kovasti kun Lilli vaan ponnisti ja ponnisti eikä mitään tapahtunut. Hannu auttoi hieman ja syntyikin kolmas ja  suurikokoisin narttu. Seuraava ja viimeinen uros tuli reilun tunnin kuluttua tästä. Suunnilleen 6 tuntia meni synnytyksessä aikaa.  Tasa- arvoinen pentue 3 urosta ja 3 narttua. Yksi narttu on vaalea ja laikukas, kaikki muut perinteisen värisiä. Kaikki pennut vaikuttavat virkeiltä ja löysivät heti nisälle.

Lilli rauhottui heti viimeisen pennun tultua hoivailemaan pienokaisiaan. Ihan väkisin käytettiin pensasaidan vieressä pissillä, sillä aikaa vaihdettiin pikaisesti alunen puhtaaseen ja kuivaan ja punnittiin pennut. Pojat ovat tasakokoisia  305 - 315 g, tytöissä suurempi vaihtelu,  pienin 230 g, suurin peräti 340 g.


Tässä kuvassa on kaikki pennut, yksi lymyilee Lillin etujalkojen välissä piilossa.  Toivotaan että kaikki menee jatkossakin hyvin ja maitoa riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti