maanantai 2. toukokuuta 2016

Frodo 18kk


Kuulumisia pitkästä aikaa. Monesti on jo aiemmin pitänyt kirjoitella, mutta kahdeksan tunnin työpäivät sekä harjoitteluun liittyvät tehtävät vaativat veronsa. Varsinkin nyt ensimmäisen kuukauden aikana on tullut niin paljon uutta asiaa joka päivä, että kotiin päästyä ei oikeastaan muuta jaksakaan kun maata sohvalla. Jospa se vielä tästä.

Frodo saavutti tosiaan viime kuussa 18 kuukauden iän. Näin se aika vain rientää, viikonloppuna näytellään Parikkalassa ekaa kertaa nuorten luokassa. Lienee aika myös kertoilla Frodon ensimmäisten pentujen kuulumisia. Pääsiäisen tienoilla Iisalmessa Mursu synnytti viisi punavalkoista poikaa ja kaksi trikkityttöä. Pennut kasvavat kovasti ja voivat hyvin. Parin viikon päästä pääsen minäkin niitä pallottelemaan.

Sen sijaan Tytin synnytys ei mennyt ihan oppikirjojen mukaan. Marjon blogista löytyy tarkempi kertomus asiasta, mutta lopputulemana oli kuusi pientä enkeliä. Onneksi Tytti on kunnossa. Otti kyllä minullekin koville myötäelää noita tapahtumia, puhumattakaan sitten miltä Marjosta on tuntunut menettää koko pentue. Ei se kasvattaminen aina ole helppoa :'( Kyllä muistui taas mieleen kahdeksan vuoden takainen suru ja huoli.


Nimittäin Hipun ensimmäinen pentue oli yhtä epätoivoa. Nisätulehduksen seurauksena Hippu ei halunnut imettää ollenkaan, vaikka maitoa kyllä lopulta tuli, ja seitsemästä pennusta neljä saatiin pulloruokittua elävien kirjoihin. Pentujen paino ei millään lähtenyt nousemaan, päinvastoin painot vain laskivat ja laskivat. Ihme ylipäätään, että yksikään selvisi. Näin myöhemmin kun tarkastelin kirjapitoa pennut saavuttivat syntymäpainonsa suunnilleen kahden viikon ikäisinä! Kasvu lähti käytännössä käyntiin vasta, kun pennut alkoivat saada kiinteää ruokaa. Kaikista neljästä kasvoi huonosta alusta huolimatta hienoja koiria ja heinäkuussa toivottavasti kaikki neljä juhlivat 8v synttäreitään.

Nyt kun beagleista oli puhe, pitänee vielä kirjoitella siitä Hipun ja Lillin Polvijärven näyttelyreissusta. Sehän nimittäin meni yli odotusten (=Lilliä ei hylätty huonon käytöksen takia ja Hippu sai paremman arvosanan, mitä todellisuudessa ansaitsisi.) Mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti