sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Polvijärvi RN 16.4. ja muita kuulumisia

Tosiaan tytöt pyörähtivät Polvijärven ryhmänäyttelyssä 16.4. Mari Lackmanin arvioitavana. Lilli oli elämänsä ensimmäistä kertaa osallistumassa mihinkään koiratapahtumaan, Hippu oli mukana lähinnä henkisenä tukena Lillille (jota ei vieläkään olla saatu kunnolla vieroitettua emästään... Se on vähän mammantyttö.) Koska 10-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi, niin mummokin pääsi näyttämään esiintymistaitojaan veteraaniluokassa.

Paikalle mentiin sen verran hyvissä ajoin, että Lilli saisi rauhassa totutella näyttelypaikan hälinään. Lilli ei tosiaan ole pahemmin käynyt missään koiratapahtumissa, ihan muutaman kerran se on tainnut olla mätsärissä turistina. Lilli ei tosiaan siedä vieraita koiria juuri ollenkaan, vaikka muuten se on kyllä maailman ystävällisin otus (niin kuin beaglet nyt yleensäkin ovat). Onneksi beaglejen kehä oli sentään ulkona, niin oli paljon tilaa ympärillä ja mahdollisuus katsella muita koiria vähän kauempaa.Kehät olivat reilusti myöhässä, joten paikan päällä saatiinkin kulutettua ihan kunnolla aikaa. Lillikin alkoi rentoutua loppua kohden, eikä mutristellut huuliaan ihan jokaiselle näkemälleen koiralle. Avoimessa luokassa oli kaksi narttua. Lilli yllätti, eikä välittänyt yhtään meidän takana tulevasta nartusta. Kehä oli kyllä tilavakin, että ei ihan peräkanaa tarvinnut juosta. Esiintyminen nyt oli muuten mitä oli, kun taidettiin tasan yhden kerran harjoitella pihalla ennen tätä koitosta.

4v. Sopivat mittasuhteet, erinomainen tyyppi. Vaaleat silmät, muuten hyvä pää. Erinomainen ylälinja, luusto ja käpälät. Hyvä eturinta, takakulmaukset ja päivän kunto. Hyvä häntä ja karvan laatu. Liikkuu hieman lyhyesti, mutta rodunomaisella liikemallilla. Tarvitsee kehätottumusta.


Tuloskin yllätti positiivisesti, nimittäin AVO EH1. Kuulemma erinomaiseenkin voisi olla mahdollisuudet, jos esiintyisi tottuneemmin. EH riittää meille kyllä paremmin kuin hyvin ja nyt keskitytään muihin juttuihin. Eihän sitä tiedä, vaikka pyörähdetään joskus veteraaniluokassa näytillä.


Sitten oli Hipun vuoro päästä pyörähtämään kehässä. Mummo nyt luonnollisesti esiintyi huikeasti ja ihastutti tuomarin. Tämän vuoksi saatiin astetta parempi arvosana, mitä Hippu todellisuudessa ansaitsisi, nimittäin EH1. Arvostelu on kyllä muuten ihan Hipun näköinen.

10v. Erittäin hyvä tyyppi, vahvarunkoinen, iloisesti esiintyvä. Pitkälinjainen pää, tilava runko. Pitkähkö lanneosa, niukat tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Selkälinjassa pehmeyttä. Hyvä karvapeite. Esitetään edukseen. Toivomme pitkää ikää.Mummo käväisi myös 5.5. järjestetyssä mätsärissä. Päivä oli todella lämmin, mutta Hippu jaksoi hyvin. On se todellakin teräsmuori.

Tuloksena punainen nauha ja veteraanien voitto. BIS kehässä meille napsahti toinen sija. Tämä oli Hipun viides BIS-sijoitus sen mätsäriuralla.Hipun kanssa on niin mieltä lämmittävää käydä mätsäreissä, kun näkee, että se nauttii esiintymisestä ja saamastaan huomiosta joka solullaan. Häntä heiluu ja välillä suusta pääsee riemun haukahduksia, joka on Hipulle aika tyypillinen tapa osoittaa innostusta ;) Tuollakin tulosten kirjaaja vain nauroi, että kyllähän nyt mummot saa vähän ääntä pitääkin.

Lilli matkalla sulhasen luo

Ja kuten tuolla aiemmin mainitsin, Lillin kanssa keskitytään nyt ihan muihin juttuihin. Nimittäin jos kaikki menee odotusten mukaan, tiedossa olisi pentukesä. Nyt vaan jännäillään ja odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti