torstai 14. toukokuuta 2015

Punkkeja, mätsäreitä ja tokoa

Kesä on selvästi tulossa ja valitettavasti tuo mukanaan epämiellyttävät vieraat. Olen saanut nyppiä Frodosta punkkeja parin viikon aikana enemmän, kuin keskimäärin koko kesänä. Kuopiossa tämä siis on varmaankin ihan normaali punkkivuosi, mutta Joensuun seudulla vastaavia punkkimääriä muistan viimeksi olleen tasan kymmenen kesää sitten.

Ensihätään keittelin itsetehtyä punkkikarkoitetta. Haju on ainakin tyrmäävä, mutta toimivuudesta en menisi ihan takuuseen. Ihoon kiinnittyneiden punkkien määrä on kyllä vähentynyt, mutta kun ne eivät kiinnity, niitä mönkii sitten vapaana pitkin koiran turkkia ja sitä kautta ympäri asuntoa. Ajatus punkeistä petikaverina ei oikein houkuttele, joten kunhan ylihuominen näyttely on ohi niin tökkään Frodolle Exspotin niskaan. Kuolevatpahan kertaheitolla ja minäkin voin nukkua yöni rauhassa.


Varkauden näyttely on tosiaan jo ylihuomenna ja kriiseilen, kun Frodolla on ihan mieletön punkin jättämä reikä silmän yläpuolella. Siis ekaa kertaa kahteentoista vuoteen punkin irrotuksesta jää kunnon vertavuotava kraateri, näkyvälle paikalle ja tottakai juuri ennen näyttelyä. Ei voi taas olla muuta kuin miun tuuria :D Mutta jospa me nyt kuitenkin kehdataan sinne kehään mennä, kun ollaan siitä lystistä maksettukin.

Kehäkäytöstä ollaan käyty harjoittelemassa ahkerasti. 7.5. pyörähdettiin Hukka-Putken mätsäreissä, tuloksena PUN-.


Tänään taas käytiin Collieyhdistyksen ulkomätsärissä, vaikka sää oli ihan kamala. Paikalle oli tästä huolimatta eksynyt runsaasti porukkaa, joten melkein kolme tuntia jouduttiin värjöttelemään sateessa ja tuulessa. itse olin ihan umpijäässä ja melkein toivoin jo jääneeni kotiin. Tuloksena PUN- ja palkinnoksi superkurainen turkki ;) Toivomme siis hieman parempaa säätä Varkauteen.Tokokurssikin tosiaan ollaan aloitettu ja edistystä tapahtuu. Seuraaminen on kuulemma "liian hyvää" tuon ikäiselle koiralle, eli palataan vähän taaksepäin ja tehdään lyhyitä seuraamispätkiä kunnon palkalla, jotta into säilyy jatkossakin. Frodo on nyt myös turhan orientoitunut seuraamiseen, joten jäävistä liikkeista tulee ihan takuuvarmasti ongelma. Liikkeestä maahanmenoa ollaan jo vähän harjoiteltu, mutta seuraamisesta se ei vielä onnistu. Onneksi sillä ei ole mikään kiire.

Paikallaolot sujuvat jo suhteellisen hyvin, joten nyt vaan pidennetään aikoja ja harjoitellaan eri paikoissa, häiriötä lisätään pikku hiljaa. Seuraava isompi asia, jota aletaan työstää on nouto. Kapulan pitoa on jo jonkin verran tehty, mutta sekin on vielä aika vaiheessa. Hiljaa hyvä tulee! On kyllä ihan parasta katsoa, miten pikkumies tekee aina ihan fiiliksissä töitä, joten motivaatiosta ei ole pulaa.


Palkkaamiseen saan kyllä itse kiinnittää jatkossa huomiota. Tai olen vähän jumahatanut palkkaustyyliin nami naamaan ja that's it. Kössille kun kehuilla ei ole juuri mitään merkitystä, vaan se ruoka on se juttu jonka takia tehdään töitä (jos tehdään...). Frodo taas varmasti arvostaisi enemmän sitä, että ohjaajakin olisi ihan fiiliksissä onnistuneesta suorituksesta ja revittelisi ihan kunnolla lelun kanssa. Muutenkin tuo lelupalkka on itselle niin uusi juttu, että käytän sitä vähän arkaillen siinä pelossa, että koira kyllästyy leikkimiseen tai väsyy koko touhuun.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä näyttelyyn! Ja arvethan tekee miehestä vaan komeamman ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan, että tuomari on samaa mieltä :D

      Poista