lauantai 25. helmikuuta 2012

Yksi on joukosta poissa

Hipun pieni poika lähti viime yönä parempaan paikkaan. Oli illalla melko veltto ja kylmä eikä erityishoidosta ja lisäruokinnasta huolimatta elänyt aamuun asti. Pentujen paino ei ole lähtenyt nousuun ja niitä kaikkia on jouduttu lisäruokkimaan tämä päivä. Hipun nisät olivat aamulla todella turvoksissa ja muhkuraiset. Se kyhjöttää vaan laatikossa eikä asetu imettämään pentuja. Niinpä sitten eläinlääkäripäivystyksen kautta haettiin antibiootit ja kipulääkitys nisätulehdukseen. Samalla näytettiin sitä vänkyräkoipista narttua, jonka kohtalo sinetöitiin samoin tein. Jalka tuskin tulee suoristumaan kasvun myötä ja toinen lapaluukin vaikutti hieman irtonaiselta. Tämän takia on parempi päästää se pois jo nyt. Muutaman kyynelehän siinä pääsi, vaikka hyväksyttävä se on, että kasvattajan uralla tulee näitäkin tapauksia vastaan. Elikkä tämäkin pikkuneiti lähtee vielä tänään illemmalla pois.

Loput viisi pentua vaikuttavat elinvoimaisilta :) Terveet nartut painavat molemmat vain 200 grammaa, urokset nro. 1 ja 3 ovat siinä 210-215 gramman kieppeillä. Sitten on tää meidän jötikkä, joka painaa 330 grammaa. Se on myös ainoa joka on onnistunut nostamaan alkupainoaan tähän mennessä ilman lisäruokintaa.

Kuvassa uros nro 3 (etummainen), narttu nro 2 (takimmainen) ja uros nro 2 alias jötikkä (naama tänne päin).

Pentuja on tarkoitus nyt lisäruokkia ainakin tämä ja huominen päivä, jonka jälkeen katsotaan lähteekö niiden paino nousuun ilman apua. Jos ei niin sitten jatketaan ruokintaa tarpeen mukaan.

Loppukevennykseksi vielä Kössi, joka viis veisaa maailman menosta uudessa pedissään:

     Ei kommentteja:

Lähetä kommentti