Rango


C.I.E. EE & LT MVA
Kertalaakin Lizard For Lunch
beagle uros
s. 25.5.2017
kasv. Sanna Simelius-Keski-Korpela, Yli-Kannus
om. Sanni Juvonen, Kuopio
 

Pohjois-Savon Kennelpiirin vuoden näyttelykoira 2019
Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry vuoden näyttelykoira 2019
Osallistumisoikeus Champion of Champions- gaalaan 2020

"Ei enää ikinä beaglea, eikä varsinkaan kolmiväristä." Ja loppu on historiaa...

Rango kotiutui kesällä 2017 ja on ollut heti ensimmäisestä päivästä lähtien niin beagle kuin vain olla ja voi. Kaikki mahdollinen on testattu hampailla ja jos se lähtee irti, sen voi myös syödä. Suolitukoksilta pentuaika säästyttiin, kämppä sen sijaan kaipasi ensimmäisen vuoden jälkeen pientä pintaremonttia... Yhteisymmärrykseen siitä, että sohvalle ei hypitä ei päästy, joten parin kuukauden tuloksettoman neuvottelun jälkeen tyydyin ostamaan Rangolle oman tuolin olohuoneeseen. Toistaiseksi tämä ratkaisu on sopinut molemmille osapuolille. Talon paras paikka pentuaikana oli kuitenkin keittiön pöytä, jonka käytöstä tuloksettomat neuvottelut käytiin lukuisia kertoja. Komensit koiran pöydältä alas ja se kyllä totteli, mutta kolmen sekunnin päästä huomasit sen olevan taas siellä. Tätä beaglelle ominaista itsepäisyyttä olikin ikävä, mutta silti välillä tuli hakattua päätä seinään ja mietittyä, miksi en vain ottanut fiksua paimenkoiraa. No juuri siksi.

Rango on aivan mahtavan seurallinen ja on mielellään mukana ihan kaikessa mahdollisessa. Se osaa ottaa rennosti, nukkua kaikenlaisissa mahdollisissa ja mahdottomissa asennoissa sekä osoittaa tyytyväisyytensä tai tyytymättömyytensä ääntelemällä. Isot hassut korvat löytyvät päästä koristeena ja häntä heiluttaa koko koiraa. Rango on avoin vieraille ihmisille ja on melko helposti motivoitavissa ruualla - silloin kun hajut eivät vie ja tähdet ovat oikeassa asennossa. Ja kukapa voisi vastustaa beaglen hellyttävää katsetta?
 
Kun lähdin kyselemään pentua muistan sanoneeni "Ei sen tarvitse olla pentueen lupaavin yksilö, mutta näyttelyissä olisi kiva käydä, joten plussa jos purenta ja pallit olisivat kohdillaan." Rangosta kasvoikin huikean hieno beaglepoika ja kehissä on tähän päivään mennessä saavutettu kaikkea, mistä en ole osannut uneksiakaan. Hienoimpina hetkinä mainittakoon Rangon ensimmäinen ryhmäsijoitus Juvalla suomalaisella kasvattajatuomarilla, saavutetut ROP ja ryhmäsijoitukset sekä entisellä että nykyisellä beaglein ulkomuotovastaavalla, ROP Imatralla englantilaisella kasvattajatuomarilla sekä 2020 erikoisnäyttelyn rotunsa parhaaksi valinta. Unohtamatta tietenkään pyörähdystä punaisella matolla Champion of Champions-gaalassa.
 
Rangosta oli tarkoitus tulla pääsääntöisesti agilitybeagle, mutta ikäväksi yllätykseksi terveystarkastuksessa paljastui D-lonkat alkavalla rikolla, joten lupaavasti alkanut ura loppui seinään. Tätä nykyä Rango harrastaa noseworkiä ja mejää näyttelyiden lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti