sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Vauvauutisia jo nyt!


Lillin synnytys alkoi vähän yllättäen jo 58 vrk astutuksesta, edelliset syntyivät 61 ja 63vrk astutuksesta, joten samoihin vuorokausiin oltiin nytkin henkisesti varauduttu. Mutta Lilli petaili koko perjantain ja yksi patjakin siinä meni palasiksi. Läähättäminen ja levottomuus oli kyllä varmoja merkkejä synnytyksen alkamisesta joten pakko se oli uskoa.
Sanni kuuli että nyt ehkä jotain tapahtuu ja ajoi illansuussa avustamaan kotiin Kuopiosta. Koko yö valvottiin vuorotellen ja käytiin tarkistamassa tilannetta mökissä, mietittiin että on se kyllä kirjoittamaton sääntö, että yöllä ne koirat aina synnyttää!
Aamulla Hannu heräili jo puoli viisi, jolloin ajattelin saavani kunnolla nukkua sohvalla torkkumisen sijaan, mutta jo 6 aikaan Hannu tuli sanomaan että ensimmäinen pentu syntyi juuri. No eihän sitten kukaan malta enää nukkua! Hienosti Lilli hoiteli jo syntynyttä poikaa ja suunnilleen puolen tunnin välein syntyi aina uusi pentu. Toinen oli myös uros, kolmas narttu ja kaksi viimeistä uroksia. Viimeinen syntyi noin yhdeksän aikaan, Mietittiin että tuleeko vielä lisää, mutta Lilli näytti jo niin rauhalliselta ja keskittyi imettämiseen, ehkä ne oli kaikki tässä.
Iltapäivällä konsultoitiin puhelimitse vielä eläinlääkäriä, koska Lilli näytti vielä ponnistelevan. Ell oli onneksi sitä mieltä, ettei tarvitse tulla röntgeniin, todennäköisesti ovat jälkisupistuksia vaan. Ei muistettu edellisistä synnytyksistä samanlaisia, siksi huolestuttiin. Mutta koska mamma näytti rauhalliselta ja tyytyväisenä kyljellään imetti pesuettaan, kaikki oli ok.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti