keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Näyttelyvuoden avaus - Kajaani KV 10.1.

Hieman jälkikäteen tulee taas tämä postaus, kun on ollut ihan älyttömän kiire opintojen parissa. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.


Eli näyttelyvuosi avattiin 10.1. Kajaanissa. Hieman tuli kyllä viikolla arvottua, lähdetäänkö matkaan ollenkaan. Olin jo aiemmin ehtinyt katua, että menin taas ilmoittamaan Frodon miestuomarille. Pakkaskelit huitelivat näyttelyviikolla lähes 30 asteen tuntumassa ja tiesin että miun autovanhus ei kyllä starttaa pihasta minnekään yli 10 asteen pakkasilla. En nimittäin sattumoisin omista autopaikkaa, joten lämmittäminen ei ole mahdollista. Lisäksi mietin hallissa tarkenemista, mutta tämä osoittautui onneksi turhaksi huoleksi.

Loppujen lopuksi saatiin sovittua kimppakyyti ja pakkanenkin oli mukavasti lauhtunut alle 20 asteeseen näyttelypäivänä. Tulipahan vietettyä mukava päivä hyvässä seurassa.


Tulostasolta ei jäänyt mainittavaa kerrottavaa jälkipolville. Frodo taas arvatenkin pelkäsi tuomaria, joka oli vielä kaiken lisäksi tarkka pöytäkäytöksestä. Kehässä jaettiin EVA:akin tästä syystä, että EH/2 oli ihan hyvä tulos meille. Tuomarina Harry Tast.

Erinomainen, tiivis, vankka runko. Komea ryhti. Voimakas urosmainen pää. Leveä korvien asento. Hyvä raajarakenne. Lyhyt rintakehä ja pitkä lanne. Liikkuu tehokkaasti. Käytös vielä epävarmaa.

Junnu-urokset (joita oli muuten kolme kappaletta) sijoitettuaan tuomari tuli vielä erikseen sanomaan, että liikkeessä koira vapautuu, mutta heti seisoessa epävarmuus näkyy. Ja se on kyllä totta. Uskallaan väittää, että Frodolla ei oikeasti ole liian leveä-asentoiset korvat, mutta kuten tuosta ylemmästä kuvasta näkyy, näyttelypaikalla epävarmuus ottaa vallan ja korvien kanto unohtuu. Vertailuksi vaikka tämä vapautuneemmasta korvien asennosta.

Eipä se auta kun harjoitella. Tänä vuonna todennäköisesti jätetään muutenkin näyttelykäyntejä hieman vähemmälle, kuin viime vuonna ja yritetään keskittyä muuhun harrastamiseen. Mutta katsotaan miten suunnitelmat lopulta elävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti