keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Näyttelyvuoden päätös

Näyttelyvuosi oli hyvä päättää kaksipäiväiseen Jyväskylä KV:hen.

Frodo ja Retu-veli

Lauantaille oli ilmoitettu huimat 50 pemua, sillä englantilainen kasvattajatuomari Liz Cartledge varmasti houkutteli porukkaa paikalle. Junioriluokassa oli peräti yhdeksän urosta, joista Frodo oli hienosti JUN ERI4.

13 months. Very smart young dog. In good form, splendid coat and condition. Well muscled quarters. Responded well to his handler standing and moving. Could be a shade more masculine.Sunnuntain koiramäärä oli vain puolet lauantain määrästä ja junnu-uroksiakin oli vain kolme - kaikki vieläpä veljeksiä. Sunnuntain tuomari oli Harri Lehkonen, joka ilmeisesti arvosteli pemuja ensimmäistä kertaa kunnolla, joten se voi selittää vähäisen koiramäärän.


Frodo jälleen kerran säikähti tuomaria pöydällä ja luimisteli sen jälkeen aina kun tuomari lähestyi, joten siitä tuli arvosteluun syystäkin mainintaa. Siitä huolimatta meille näytettiin punaista lappua ja lopullinen tulos oli JUN ERI2. SA jäi saamatta kehittymättömyyden takia, kuten myös lauantaina.

Hieman tottumattomasti esiintyvä ja kesken kehityksen oleva nuori uros. Oikeat mittasuhteet päässä ja rungossa joiden tulee vielä vahvistua. Hyvä yleislinja. Oikea-asentoinen häntä. Hyvä turkki ja väritys. Liikkuu ryhdikkäästi.Summa summarum, tänä vuonna pyörähdettiin pentuluokassa neljä kertaa, joista kolmesta KP ja kaksi kertaa ROP-pentu. Junioriluokassa puolestaan esiinnyttiin seitsemän kertaa. Tuloksena kaikista ERI, kaksi kertaa SA sekä lisäksi niiltä kerroilta SERT ja vara-SERT. Ihan hyvä aloitus näyttelyuralle! Pieni sinttihän Frodo on muihin uroksiin verrattuna, mutta kyllä sillä on raamit muuten kohdallaan. Omaa silmää ainakin miellyttää ja sehän se on pääasia ;)

Pitkän pohdinnan tuloksena ja ihan viime tipassa ilmoitin sen Kajaanin näyttelyyn, joka on tammikuussa. Mennäänpähän harjoittelemaan miestuomarin käsittelyssä oloa, se kun tuntuu olevan Frodolle ikuinen hankaluus.

2 kommenttia:

  1. Frodo vaan komistuu! SAta oisin kyllä antanu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komea pikkumies se onkin :) Ei vaan erotu edukseen isompien kilpakumppanien joukosta.

      Poista