lauantai 6. syyskuuta 2014

Kuulumisia pitkästä aikaa

Puuh, tuleepa taas aktiivisesti päivitettyä... Syy on siinä, että asun todellakin nykyään Kuopion suunnalla ja kotikotona tulee käytyä ehkä kerran kuussa. Katsotaan, josko opettaisin äidin päivittämään blogia, niin saataisiin ehkä edes joskus jotain kuulumisia. Ainakin nyt, kun pentuja on näiltä näkymin tulossa.

Lilli kesällä.

Eläinlääkärillä on ravattu viime kuukaudet ahkerasti. Ensiksi Lissun (Hukkapätkän Vii) nisä turposi ja sitä piti käydä varmuuden vuoksi näyttämässä. Onneksi kyseessä ei ollut kasvain, vaan maitorauhasen tulehdus joka hoitui antibiooteilla ja hormonivalmisteella.


Sitten parin viikon päästä Hippu alkoi ontua oikeaa takajalkaansa ja taas tehtiin reissu eläinlääkärille. Aluksi epäiltiin, että sisimmässä kynnessä on hiiva ja ohjeeksi tuli pestä tassua Malaseb shampoolla parin viikon ajan. Kuitenkin varvas vain kipeytyi entisestään ja viikon päästä se oli turvonnut niin paljon, että taas tehtiin uusi reissu.


Tällä kertaa varvas kuvattiin, mutta murtumaa ei onneksi löytynyt. Niinpä eläinlääkäri sitten poisti koko kynnen. Varvas oli ihan täynnä mätää ja saatiin siihen pitkä kipulääke- ja antibioottikuuri. Nyt Hipulla on takatassussa vain kolme kynttä, mutta menoa se ei näy haittaavan. (Ja onpahan vähemmän leikattavaa tulevaisuudessa.)


Jotta ei nyt ihan liian helpolla selvittäisi, Kössi meni huonoon kuntoon pari viikkoa sitten. Oli todella vaisu ja kivuliaan oloinen, joten epäiltiin että kyseessä olisi taas sama vanha selkävaiva. Eläinlääkärin tutkimuksissa kuitenkin löytyi anaalirauhastulehdus ja lisäksi todettiin sydämen vajaatoiminta. Anaalirauhasiin saatiin antibioottikuuri, sekä aloitettiin sydänlääkitys Fortekor vet 5mg. Lisäksi tulehduskipulääkettä (Norocarp) jatketaan tarvittaessa selkäkipuihin, ja jos teho ei riitä, aloitetaan mahdollisesti gabapentiini hermokipulääke.


Kössihän täyttääkin pian 12 vuotta, joten ihan kunnioitettava ikä on saavutettu ja tällä hetkellä hoidon tavoitteena kivuton loppuelämä. Mitään suurempia toimenpiteitä ei herralle enää tulla tekemään.


Sitten iloisempia uutisia: Lillin luona kävi 1.-3.8. sulhanen ja kovasti odotellaan pentuja lokakuun alkuun. Selkä on kyllä leventynyt ja nisät turvonneet, mutta kysehän voi myös olla valeraskaudesta. Parin viikon päästä luulisi näkyvän varmempia merkkejä. Ylläoleva kuva on otettu ennen astutusta, vertailukuvaa nykytilanteesta minulla ei valitettavasti ole. Jännityksellä odotellaan ja toivotaan parasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti