Frodo


FI MVA
Sacaron Valley Whisper
welsh corgi pembroke uros
s. 6.10.2014
kasv. Sari Kärki, Kuopio
om. Sanni Juvonen, Kuopio

KoiraNet
 
kastroitu 04/2019 toistuvien eturauhastulehdusten seurauksena
nivelrikko molemmissa kyynärissä todettu 08/2020

Frodo on monen vuoden kroonisen koirakuumeen seuraus. Pitkään saikin odottaa sopivaa ajankohtaa ja mukavaa yhdistelmää. Odotus viimein palkittiin ja tämä valoittava karvapallo muutti taloon 27.11.2014.

Frodo oli ihan käsittämättömän helppo pentu. Huonekalut saivat jäädä täysin rauhaan ja sisäsiistiksikin opittiin alle kolmekuisena. Itse sain kyllä huokaista helpotuksesta, kun kauhulla odotin jotain Kössin kaltaista pentuterroristia. Välillä mietin onko se edes terve, kun se on noin rauhallinen, mutta ehkä tässäkin asiassa tulee esiin ero paimenen ja metsäkoiran välillä. Frodo todella ajattelee sillä ainoalla aivosolullaan (blondi kun on), eikä käytä energiaa turhaan hötkyilyyn.

Corgiseuran sivuilla pemua on kuvattu koko korttelin koiraksi ja en voisi enempää allekirjoittaa tätä lausetta. Frodo on oikein reipas pusupoika ja se lähtisi mielellään ihan kenen tahansa matkaan. Frodo kuuntelee todella hyvin ja oppii nopeasti uutta. Työmoottoria löytyy, kuhan se vaan kohdentuu itse tekemiseen eikä ympäröivän maailman ihmettelyyn. Frodo on myös siitä loistava, että se ei vaadi jatkuvasti aktiviteettia ympärilleen. Pakka pysyy kasassa, vaikka viikkokausiin ei tehtäisi muuta kuin remmilenkkejä.

Frodon kanssa aloitettiin ensimmäisenä tokoharrastus ja alokasluokan liikkeet koira oppi nopeammin, kuin ohjaaja. Kuitenkin eksyttiin myös rally-tokon alkeiskurssille, ja se vähemmän muodollisena lajina tempaisi mukaansa kertaheitolla. Ja jotta elämä ei pikkucorgille käynyt liian tylsäksi, aloitettiin myös agility syksyllä 2016 Hukka-putken alkeiskurssilla. Lisäksi harrastimme näyttelyitä aktiivisesti.

Frodon harrastusura jäi tauolle 2019 toistuvien eturauhastulehdusten seurauksena. Keväällä Frodo kastroitiin ja palattiin tokokentille vielä loppuvuodesta. Keväästä 2020 vaivasi sitten liikkumishaluttomuus ja satunnainen ontuminen. Valitettavasti Frodolla todettiin nivelrikko molemmissa kyynärissä ja näin ollen Frodo viettää jatkossa kotikoiran elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti